Today :

08 Februari 2011

Lubang 1

Nama gua Muhammad Hasbullah b. Mahazir.Gua berusia lebih kurang awal 20an dan bekerja sebagai kuli di sebuah kompeni dalam sektor swasta.Semalam selepas selesai sahaja solat subuh gua di kejutkan oleh Baharom.Baharom seorang yang berhati kering,rambut semi kerinting dan tersengih-sengih di minta di hantar ke LRT sebelum terbit mentari.

Sejak bila dia ada wawasan bangun seawal pagi mintak di hantar ke LRT ? sejak bila MLM buat meeting pagi pagi macam ni?macam-macam lagi bermain di minda gua sebelum gua buat keputusan menghantar Baharom.

Gua selaku member hanya angguk setuju.

"Motor ke kete?" tanya Bahrom.

"Motor la ,kete jem pagi-pagi."Balas gua sangat masak jalan di kerinchi.

Perjalanan yang ambil masa lebih kurang 10 minit itu ,hanya memakan masa 7 minit hasil kuasa penuh honda berkuasa ringan gua.

"Apa macam skill gua ?" tanya gua pada Bahrom.

Bahrom hanya tersenyum diam seribu bahasa.Gua hanya memandang jam di tangan masih menunjukan 6.45 pagi.

"Chow dulu,ada masa tidur lagi ni" bingkas gua sambil megankat tangan pada Baharom.

Di persimpangan trafic light bertentangan dengan Old Town Bangsar South betul-betul jalan menghala ke pantai dalam dari arah Vista Angkasa.Dalam kelajuan gear 2 full troter nak masuk 3.Di satu selekoh itu.Ada 1 lubang jahanam.

Lubang itu yang megubah hidup gua selama 7 hari.Lubang itu merangsang gua dari sektor ekonomi,kesihatan dan persekitaran.Sebab lubang itu meyebabkan gua sekarang terpaksa menghantar honda gua ke workshop,sebab lubang itu gua mendapat cuti sakit 7 hari dan
paling tak cool bila gua terpaksa update blog sambil duduk senget akibat kecederaan di punggung..cilake!

akan bersambung...

17 ulasan:

  1. ayat mmg power....

    tp kesian kat lu.. hahaha..

    get well soon!

    BalasPadam
  2. halamak...sakit kt punggung tu..cian kt ko..hiii

    get well soon..!!

    BalasPadam
  3. uit..sian sama kamu..huhuh..
    cepat sembuh ye..

    BalasPadam
  4. abs tu ko ok x ni?cian ko..g tuntut pampasan ngn mbr ko..hehehe

    BalasPadam
  5. kerana seketul lubang .
    hahaha .

    BalasPadam
  6. dhie gua nk reply coment pn kene duk senget..

    tak style langsung.

    BalasPadam
  7. salam..patut r..lame tak kelihatan..hak3!!..musibah daripada Allah..memantapkan iman bro..insyaAllah..

    BalasPadam
  8. sakit kat ponggong kan??
    jari jemari tak sakit kan?

    BalasPadam
  9. Haa? Ko eksiden ke ?? Ya Allah.. semoga ko sentiasa berada dibawah perlindungan-Nya.

    BalasPadam
  10. ok. dah tau. haruslah kau malu-malu nak mengaku kat YM.




    aku gelak.

    BalasPadam
  11. ikotkan hati aku..nk je aku gelak smpai mampos tp aku tahan je sbb kesian kt hg....

    -semah comei sgt-

    BalasPadam
  12. semah..lepas aku baik ni..jaga la hang..!

    BalasPadam
  13. apa jd sma bju sy? huuu

    p/s: moga cepat smbuh. ujian je tu. kuat! :D

    BalasPadam
  14. HisH3!!~ X kN x Nmpk LubAng tUh?!
    tP x pE, UjiaN tUh.. tU bArU sikit.. rEdhA yEk..
    gEt wELL sOoN.. (^_~)

    BalasPadam
  15. kediaaaaaaaaaaaaanyaaaa. eh kesiannnyaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  16. follow suda.....
    follow me back!

    BalasPadam