Today :

15 November 2010

Kembali Gedik & MontokIsnin memang hari kebencian untuk umat manusia yang berkerjaya mahupun yang masih belajar.Maklum la,nak tunggu hari kebebasan bekerja ada 4 hari lagi.Sudah pastilah isnin bukan hari-hari yang noltalgia.Sudah menjadi kebiasaan gua tidur selepas subuh .Pendek kata , setiap saat akan gua manfaatkan demi membasmi perasaan megantuk kelak.

Semalam ,gua jejak kasih dengan kawan lama .dah 7 tahun tak jumpa .Banyak dah berubah kalau dulu jumpa macam allycat,sekarang kalah bangfes.Kalau dulu pakai tencho .Arini gua lihat dia pakai wax.yang pasti rambutnya terpacak berseri.Tanda revolusi pra matang telah di laluinya.

Persidangan wali sogmo ke-10

Nak di pendekan senario semalam,satu masa dulu gua pernah sekolah pondok yang lokasinya di tepeng.Sekolahnya memang stylo abis la.Gua dressing serban atas kepala la.Kelas pula belajar ilmu mantik bagai.Setakat sejarah sains matematik gua tak pandang.Gua belajar nahu,tafsir,sirah,tajwid dan subject alternatif yang paling gua failed dalam petuturan mahupun penulisan iaitu bahasa arab komunikasi.

Jadi tidak hairan la dulu kalau tengok perempuan tak pakai tudung pun boleh ghairah.Bila terlalu banyak ilmu cakera alam bagai sumbat di medula oblongata gua.Orang macam gua ni terhad memorinya selalu "full" dan "error", jadi banyak la ilmu agama di salah guna.Biasa la bila dah sampai megecapi ilmu wali sogmo ke-10 ni.

Pantang jumpa makanan dalam loker tak berkunci.Semua di jatuhkan hukum wakaf.Sekolah agama ni setai tak dibenarkan memakai seluar jeans.Jadi gua antara pemakai seluar jeans tegar yang sering di rampas seluarnya .Tapi tak megapa kerana semua seluar yang di rampas hanyalah bundle-bundle produknya.Nak cerita pasal sekolah ni. 4 cicit gua keluar pun tak boleh habis.Maklum la 4 sekolah gua pindah randah atas keskemaan gua dulu.

Menjadi rutin gua akan di taji oleh bapak gua setiap kali gua terbitkan masalah di sekolah-sekolah.Dengan hasil tajian itu lah sekarang gua mampu tersenyum tanda puas hati.Pada gua jadi kutu, perogol ,mengandung dan joki motor.

Semalam gua berborak degan kawan lama gua sampai lewat malam juga.Habis semua gossip mak cik nasi lemak hot pun di bualkan.fikir sendirila 7 tahun punya setori.Terpaksa la cerita sebelum di format untuk di masukkan elemen-elemen lain pula.

*******

Semalam gua nampak satu banner dekat kedai makan gua bersidang.gua ingat nak beli satu hari nanti bila bini gua dah cecah usia senja.

Herba Mak Jenah bidan kampung "KEMBALI GEDIK & MONTOK" .

RM45 shj.

3 ulasan:

  1. komen from bdk under age...
    sbnr nye kn bun...payah jia nk tngkp ayat2 power kat atas tu...bhse complicated sgt..tp half of it jia paham...huhu..

    BalasPadam