Today :

11 Januari 2011

Gua Nak Kerja Relex-Relex

Sekarang gua tengah membanting tulang siang malam pagi dan petang.Patah riuk tulang dan kerosakan organ dalaman bukan lagi persoalan.Ini soal hidup dan mati tahu.Balik kerja lewat malam mesti badan automatik barai.Rasa macam baru lepas kena tibai.

Bulan ini gua tengok akaun macam goyang,banyak benda nak mati.harap-harap gua tak mati.Semalam baru kasi nafas baru pada lesen memandu untuk tempoh setahun.Dalam hujung bulan ini motor pula mintak tambahan nyawa.Itu tak kira kereta dan alatan kosmetik peribadi lagi.Yuran-yuran study macam mana kira pula tu? Sekali mati nak serentak takde kesian kesian dah.

"Anggap masalah itu satu cabaran".

Tergiang-giang lagi kata-kata pensyarah gua antara kata-kata semangat yang tak berapa nak gam sangat dengan gua.Walaubagaimana pun,dalam keadaan yang serumit mana pun,gua akan cuba meyelesaikan masalah ini.Asalkan ini bukan masalah matematik ,gua dah kira bersyukur.

Jadi,gua ingat nak buat part time la.

Ada siapa-siapa tahu bagaimana nak apply jadi pegawai dekat facebook atau twitter tak?


11 ulasan:

  1. PeGawAi?! X dPt dEh..kLu KFC AdE..kO Nk?!

    BalasPadam
  2. KFC pun kerja mcm bangla skrg. cari yang ringan sikit. haha.

    BalasPadam
  3. heh.kalau ade jawatan kosong pegawai kat fesbuk & twitter..nis pun nakk

    BalasPadam
  4. kejap gua tnya zak
    ada keja kosong ke tak kat pesbuk .

    BalasPadam
  5. jual cd haram kat area mali corner pun masyukk gak..

    BalasPadam
  6. hak..ade satu keje lagi best..gaji pun best..tapi kene istiqomah..hohoh!

    BalasPadam
  7. aku perlukan seorang driver sepenuh masa.

    tapi kos renew lesen tidak dalam tanggungan majikan,


    sekian.

    BalasPadam
  8. everything will be fine...dont worry be happy :)

    BalasPadam
  9. haha. facebook nak tutup bro:P...

    BalasPadam
  10. nasib xdak 'bini' nk kena tangung.....

    BalasPadam